21/02/2014 - La Xarxa de Solidaritat "recupera" pisos tancats i vol negociar lloguers socials

La nova entitat ajudar a les persones que ja es troben en situació crítica. Han entrat en un bloc tancat des de fa més de 2 anys i que és propietat de Sareb. Ara volen regularitzar la situació de les 10 famílies

10 famílies viuen des de fa dues setmanes en aquest bloc de pisos, al número 10 del carrer Cervera, al barri de Les Arenes. Compten amb el suport de la Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa, una entitat que va néixer fa 2 mesos i que té com a principal objectiu ajudar a les persones que estan pagant les conseqüències de la crisi. Ells asseguren que han “recuperat” aquestes vivendes amb l’objectiu de negociar un lloguer social.

L’edifici estava en desús des de feia més de 2 anys. És propietat de Sareb (la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària), una entitat privada creada al novembre del 2012 per ajudar al sanejament del sector financer espanyol que arrossegava un parc d’habitatges sense comercialitzar. La Sareb és coneguda popularment com a Banc Dolent.

La Xarxa vol negociar amb Sareb, amb les administracions i amb les entitats financeres, un lloguer social perquè aquestes famílies puguin regularitzar la seva situació. Així ho explica Paco Vera, president de la Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa: “El que volem, al final, és aconseguir un lloguer social per a aquestes persones. Nosaltres intentem ajudar en la mesura de les nostres possibilitats les famílies que menys tenen”.

Carmen Jiménez, de 40 anys i els seus 6 fills, són una de les famílies que ha okupat el bloc. “Haig d’entregar les claus del meu pis el dia 27. On vivim els meus sis fills (4 d’ells petits) i jo?”, diu.

Abdelhak Mohaddabi està casat i té una filla de 3 anys. Després de 10 anys treballant es va quedar a l’atur al 2012. Cobrarà una prestació durant 6 mesos més però el seu contracte de lloguer finalitza i el propietari no li vol renovar. “Pago 400 euros de lloguer, llum, gas, aigua, telèfon... acabem el mes sense poder comprar bolquers per a la nena. La situació és molt crítica”, explica.

La Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa té en marxa altres projectes amb 3 eixos bàsics: alimentació, serveis bàsics i habitatge.

[fuente] http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/20332/la/xarxa/solidaritat...

Información relacionada
[noticias] Viviendas recuperadas para alquiler social, XSP Terrassa