La XSP de Terrassa va celebrar la seva primera Festa Solidària per recollir aliments

Terrassa
Domingo, 22 Junio, 2014
El passat dissabte 21 de juny la Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa, en col·laboració amb l'Associació de Veïns i Veïnes de Gibraltar-Lluís Companys, va organitzar la seva primera Festa Solidària. L'acte tenia com a objectiu aconseguir una gran recollida d'aliments com pasta, arròs, llegums, llet, galetes, sucre, sal, oli, tonyina, sardines, bategui de llegums, ous, brou o cereals per tal d'omplir la seva Despensa Solidària. La Plaça Lluís Companys va viure les actuacions de l'Esplai Bonaire, els Diables de la Maurina i l'Associació CulturArt. Entitats com Prou Barreres, les Salesianes, el Casal Equatorià, la Plataforma de la Sanitat Pública, el Col·lectiu d'Aturats, el Cultural la Maurina i Ajuda Directa van comptar amb una carpa informativa. A més, #laXarxa va organitzar un menjar popular.
infoTalQual.com va poder parlar amb Paco Vera, president de la Xarxa, que va lamentar la manca d'afluència de públic a causa de la data i el lloc triat per l'esdeveniment, tot i que va mostrar-se satisfet per la quantitat d'aliments recollits, que es destinaran a les 30 famílies que viuen en pisos que té ocupats la Xarxa i que "necessiten ajuda perquè estan en una situació precària i no tenen a ningú que els pugui ajudar perquè la seva família es troba en la mateixa situació". El president va afirmar que "almenys així viuen amb una mica més de dignitat", gràcies també a altres entitats i als serveis socials de l'Ajuntament de Terrassa. Paco Vera va voler fer una crida a les associacions de veïns de la ciutat "per fer entre tots una xarxa solidària a nivell de Terrassa d'aliments i d'altres coses que la gent necessita diàriament per convergir i intentar ajudar en millors condicions a les persones, que necessiten ajuda d'avui per demà i no poden esperar ni una setmana". El president de la XSP va qualificar de sagnant la situació d'una gran part de la ciutadania, ja que ell s'ha trobat amb famílies que no tenien res que donar-li de menjar als seus fills, ni tan sols un entrepà. "Nosaltres no podem mantenir-nos al marge del que està passant, hem d'estar al costat de la ciutadania i de les famílies, i aquesta xarxa que està a tota Espanya s'ha de basar en donar ajuda i rebre-la, i la gent ha de ser solidària."
El projecte de la Red de Solidaridad Popular va nèixer per defensar els treballadors i facilitar la creació d'eines d'organització i la creació de xarxes que permitin cobrir les carències de l'Estat actual. Pretèn aconseguir resultats i millores en la qualitat de vida de les persones per construir un model de relacions socials i d'intercanvis econòmics diferents. Els seus objectius són donar resposta a les necessitats de lal classe obrera empobrida per les polítiques d'austeritat, cobrir l'absència de polítiques públiques per part de l'Estat generant programes de solidaritat i autoorganització, desenvolupar eines econòmiques basades en l'economia social, capacitar per fer del socialisme una praxi del present, col·laborar amb els moviments socials que pretenguin un canvi, millorar els hàbits de vida i assegurar la sobirania alimentària i la capacitat de tenir una alimentació digna, impulsar noves relacions econòmiques basades en la igualtat i el reconeixement al valor del treball i defensar els reprimits mitjançant la defensa jurídica. Així, impulsa programes de sobirania alimentària, d'ajuda sanitària, de defensa contra la repressió i de recolzament a l'educació pública. D'aquesta manera, la Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa participarà al proper ple ordinari de juny, convocat pel proper dijous, en l'àmbit de Participació Ciutadana, donada la situació d'emergència de l'habitatge que es viu a Terrassa, demanant la col·laboració de l'Ajuntament per concedir lloguers socials per les persones que no tenen recursos.
 

[fuente] http://www.infotalqual.com/ca/8-principal/1193-la-xsp-de-terrassa-va-celebrar...

Información relacionada
[vídeo] 21/06/2014 - Festa Solidària - Xarxa de Solidaritat Popular de Terrassa